Legfrissebb
Elérhetőségeink


» tovább

Vezetőség

Dr. Urbancsek Tamás

vezérigazgató
Műszaki és fejlesztési vezető
E-mail: urbancsek.tamas@reignsoft.hu
Telefon: +36 20 362 0949

Lovas Károly Róbert

vezérigazgató-helyettes
Üzemeltetési üzletágvezető
E-mail: lovas.karoly.robert@reignsoft.hu
Telefon: +36 70 413 6872

» tovább

Videók

 
IMPRESS - IPTV ajánlórendszer

Figyelem!!! Ezt a terméket a továbbiakban a Gravity - Rock solid recommendations fejleszti és forgalmazza.


IMPRESS -  The Impressive Motion Picture Recommender and Scheduler System


Az IMPRESS alapkoncepciója egy olyan intelligens ajánlórendszer, amely az adott TV néző számára releváns tartalmakra hívja fel a figyelmet, a felhasználó tévézési szokásait és egyéni preferenciát maximálisan figyelembe véve.
A felhasználó szempontjából a rendszer két különálló, de ugyanakkor szervesen összefüggő komponensből áll, melyek egy közös ajánló motorra támaszkodnak. A felhasználók mindezt a set-top-box MPF (Mediaroom Presentation Framework) kliens   felületén, rendkívül látványos és könnyen kezelhető formában vehetik igénybe.Egygombos műsor- és VoD-ajánló


A lináris programokra (TV csatornák)  és a VoD-ra vonatkozó ajánlatok az IPTV prezentációs felületén jelennek meg, ahol a felhasználó pillantok alatt végigfuthat  az éppen adásban lévő vagy nemsokára kezdődő releváns műsorajánlatokon és  a videotékából felhozott ajánlatokon.
Összesen kilenc ajánlatot kínál fel a rendszer, amiből egyszerre három látható, a háttérben az aktuálisan nézett csatornával. A többi ajánlat a távirányító fel és le gombjai segítségével érhető el. A műsor és VoD ajánlatok aránya rendszerszinten paraméterezhető.
A felkínált ajánlatokra való kattintással a felhasználó azonnal a kívánt tartalomra ugorhat.
Az ajánló algoritmus további finomítására szolgál egy „Preferenciák” menüpont, ahol a felhasználó az ajánlatok egyedi értékelésével képes befolyásolni illetve testre szabni az ajánló motor működését.
A következő ábrán látható a műsor- és VoD-ajánló működés közben:

Fig. 1: Az IMPRESS ajánló képernyője
Az IMPRESS ajánló képernyője

Automatikus felvétel

Ez a szolgáltatás az IPTV rendszer beépített műsorrögzítő rendszerének kiterjesztése és továbbfejlesztése. Az eddig is elérhető, manuálisan programozható  felvétel készítés mellett az IMPRESS lehetőséget biztost arra is, hogy az előfizető egyéni preferenciái és médiafogyasztási szokásai alapján automatikus felvételek készüljenek az előfizetőt valószínűsíthetően érdeklő programokról.
A felhasználói felület lehetővé teszi az automatikus felvétel készítés további beállításait. Az ajánlatokat az előfizető értékelheti, és felülbírálhatja a rendszer által automatikus felvételre kijelölt műsorokat. Arra is van lehetőség, hogy az automatikus felvételkészítés gyakoriságát beállítsuk (pl. hetente néhány felvétel), illetve a rendszer figyelembe veszi a set-top-box merevlemez kapacitásának aktuális kihasználtságát is.

Az IMPRESS felvételkezelő képernyője
Az IMPRESS felvételkezelő képernyője

Felhasználói profil

Az IMPRESS felhasználói profil eszköze lehetővé teszi a közös háztartásban élők egyéni preferenciáinak megkülönböztetését és finomhangolását, ezzel is jelentősen növelve az ajánló rendszer hatékonyságát. Az eszköz használata természetes opcionális. 
 
Az IMPRESS profil beállító képernyője
Az IMPRESS profil beállító képernyője